od Simona » Štv 17. Jan 2013 10:49:54
Po 6 rokoch spolužitia s partnerom,s ktorým mam dve deti 2 a 6 rocne som sa vdaka pomoci intervenčneho centra v brne, kde sme žili vratila na slovensko. nie sme manželia, deti sa narodili v čechách, maju slovenske aj česke rodne listy. partner je alkoholovo závisli, podozrenie je aj na psych.poruchu-maniodepresivnu psychozu, situácia sa velmi zhoršila v posledných dvoch rokoch, ked prisiel o pracu, začal ma psych.aj fyzicky napadat, mam spisané českou právničkou trestne oznamenie na ubližení na zdravi, ktore sa stalo pred rokom a mam trvale nasledky, lekarske spravy k dispozícii.oznamenie som v čechach nepodala z dovodu velkeho strachu a obav o zdravie a život deti aj seba, pretože partner byva velmi agresívny, niekolko krat bol hospitalizovaný a prevezený na psychiatriu, podstupoval opakovane detox, vždy bolo chvilkovwe zlepšenie a situácia sa opakovala. pred dvoma mesiacmi som nabrala odvahu a odstahovala sa na slovensko,kde mi rodina pomohla zabezpečit pre mna a deti byvanie. partner ma velke dlhy, hrozí mu niekolko exekucií včetne exekucie na dom v ktorom sme byvali, ktorí sa snaži už rok marne predat, mavali sme casto vypnutu elektrinu, plyn, boli bez vody. pretože ma partner v brne vyššie postavenie, dlho som vahala s týmto krokom, kvoli vyhražkam, že podplatí pravnikov a deti viac neuvidím ak podniknem nejaky krok proti nemu.kedze som neustupila situácia s byvanim sa vyostrila, suhlasi s mojim odchodom a podpisal na cudzineckej policii v trnave suhlas s vydaním cudzineckých preukazov pre synov, ktorý pred 3 mesiacmi ešte nemali slovenske rodne listy. slubil na deti dobrovolne prispievat, nastupi liečbu a zacat znovu. zostalo však len pri sluboch, opakovane nas navštivil v opilosti a pod vplyvom liekov , vyhrazal sa mi násilím, používa deti proti mne, opakuju sa hrozne sceny plne kriku, nadávok, vyhrážok.na deti neprispieva, vždy pride, narobi krik, deti su z toho vystresovane. neviem ako sa branit, ako dalej pokracovat, na koho sa obratit, chcela by som požiadat o predbežne opatrenie a zverenie deti do starostlivosti matke, možem po takom dlho čase podat do čiech pripravene trestne oznámenie? ako zabranit takýmto neprimeraným návštevám a vydieraniu?ako s výživným, na koho sa obratit, kde najdem formulare a pod. prosím poradte mi, dufala som, že uniknem tej hroze, ale bohužial oapakuje sa aj na slovensku v byte. ktorý patri mne.