od svetlana » Štv 17. Jan 2013 10:39:01
dobrý den.Chtela bych se sverit se svim pribehem a pozadat o radu.jsme s manzelem 3 roky spolu,mame 1.5 rocni dcerku a bydlime v bratislave.S manzelem sem se seznamila nahodou,zrovna jsem ukoncovala 8 lety vztah.Strasne jsme si rozumely,laska jako z pohadky.Muj muz byl vzdycky trosku vybusny,je prchke povahy...mel velmi tezke detstvi,biti a nezajem ze strany rozvedene matky,drogy....nikdy nemusel pracovat,zivily ho rodice,neprikladala jsem proto tomu zadnou vahu,ale spis jsem se mu snazila naslouchat.ze zacatku mi imponovalo jeho stavy vybusnosti a obavy z nevery.Po nejakem case jsem otehotnela,dite jsme si velmi praly a tesily se na nej.Bydlely jsme u jeho rodicu,ale s jeho matkou je velmi tezke zit,nejen pro me,ale i pro okoli.Kdyz nas tesne pred terminem porodu jeho matka vyhodila z domu,odstehovaly jsme se do bratislavy a zacaly nas spolecny zivot.Narodila se nam dcerka,krasna zdrava dcerka.Manzel mel porad problem bud s pitim a nebo marihuanou,ale slibil,ze se posnazi to nedelat a ja mu verila,ale nescetnekrat to porusil a ja i presto mu verila.Myslela jsem ze je to strasne tezke,vsechny ty zavislosti sam zvladnout a proto jsem byla velice trpeliva.NO na nejakou dobu po porodu to prestalo a byl klid.Problemy zacaly ve chvily kdy jako mlada rodina jsme zacaly mit problemy s financemi a ja usoudila,ac nerada,ze musim jit tez pracovat.Nejprve jsem pracovala pres noc v jednokm baru.Pres den s malou a v noci jako barmanka a zacaly problemy.Manzelovy se to prestalo libit.Napadal me nejprve slovne,ze buh vi co tam delam....byl velmi netolerantni vuci me.Treba kdyz jsem byla az do 4h.rano v praci,nenechal me chvilku spat,ale hned me vzbudil v 7h.,kdy mala vstavala.Zacly vetsi hadky a fizicke napadani:chytani za vlasy,pod krkem..hodne pil a delal potom strasne zle doma.Vsechno schazoval,rozbijel,krocel na me,vybijel si na me zlost..musela jsem tedy odejit.Nase situace zas byla velmi zla,tak jsem si nasla praci pres den jako kucharka,na 8h.denne s velmi dobrym platem a male jsem zaridila skolku,no on nesouhlasil,ale i pres to jsem to udelala.Fungovalo to 6mesicu.Nasel si nove kamarady,vetsinou vsichni jedou v drogach,zacal znova kourit marisku.Zacalo jeste vetsi peklo.Zacalo vetsi vyhrozovani smrti,kdyz odejdu,škrceni,tahani za vlasy a nohy po zemi,velmi sproste nadavky..spatna matka,velmi oskliva zena,špina...bylo toho spoustu.Nakonec me donutil odejit z prace a zustat doma,protoze on nesouhlasi aby nase dcerka chodila do skolky a ja se nestaram o rodinu,o domactnost,co jsem to za zenu...taham se s kdekym...strasna spousta veci,ktere ani nedokazu vypravet.Rezignovala jsem na vsechno.Uplne me znicil psychicky a ja nevim co mam delat.Myslela jsem ze kdyz tedy bude po jeho,bude alepson trosku klid,ale porad ma velmi hloupe pripominky a ted to vypada tak,ze on rekne a ja mlcky musim udelat.nevim proc od nej nedokazu odejit.Mozna se jen bojim,ze mi soud v pripade rozvodu nada moji dcerku,cimz mi take manzel vyhrozuje,protoze ma bohate rodice,mozna se bojim ze to sama nezvladnu.Katdy jeho dotek ve me vyvola plac.Citim ze mi vsechno sebral,hrdost,sebeuctu,zivot...Rekla jsem to i jeho rodicum,no nikdo mi to neveri.Paradoxem je,ze jeho sestrenice je mi vic rodinou nez jeho.Ma sama byt,nabidla mi pristresek i s malou,ve vsem mi pomaha a o vsem vi.Mam v ni velikou oporu a jeste v jednom velice dobrem kamaradovi,ktery me miluje a snesl by mi modre z nebe i moji deri,ale ja jsem momentalne ve stavu kdy zadny vzath nechci,nemam na to ani pomysleni,ale i presto semnou kamaradi a chape to a i v nem mam velikou oporu.No manzel o nem vi a samozrejmne vyhrozuje ze ho zabije a jak aja jsem matka kdyz se snim taham.Uz dlouhe roky mam bulimii,no od doby co je cdera na svete se muj stav velice zlepsil a nemoc jako by sama odesla.Ve stavu jakem jsem se mi opet vratila a ja musim opet chodit k psychlozce a lecit nejen svoje zdravi,ale i dusi a rozum.Moje rodina zije v cechach a i domu bych se mohla vratit,vedi o tom co se deje,ale nevim ci se jen bojim a nebo mi na nem stale i presto vsechno zalezi,kazdopadne vim,ze chci zase zit a chci to nejlepsi pro svoji dcerku.